Dans

Balance Health Center biedt dans aan voor alle leeftijden vanaf 2,5 jaar. Het beste is instappen in het begin van het seizoen (september). Maak zeker gebruik van de gratis proefles! Zowel peuters, kleuters, kids en volwassenen kunnen zich bij ons uitleven in verschillende dansstijlen.

Peuter- kleuterdans & prédans klassiek

2,5 jaar tem 5 jaar

Op spelender wijze leren wij de kindjes hun motorische en sociaal-cognitieve ontwikkelen. We differentiëren, stimuleren, motiveren en begeleiden op de beste manier dat we maar kunnen. Onze “kleuterlessen” zijn klassiek getint om hun houding en lenigheid te verbeteren. De dansertjes komen al snel in contact met de beginselen van ballet. Zij vertoeven met veel discipline in hun leefwereld , hun danswereld. De waaier van muziek is dan ook zeer uitgebreid : van klassieke muziek tot de meer commerciële muziekjes.

Instructeurs

Inge Luyten
Julie Schrijvers

Klassiek ballet

6 jaar tem volwassenen

Klassiek ballet geeft je de beste dansbasis waar je in alle dansstijlen en sporten je voordeel mee doet. Het geheim van klassiek zit in ‘het placement’ dat is de plaatsing van de beweging in jouw lichaam. Wie een goed placement heeft, traint moeiteloos op draaien, balans, tempo, lenigheid. Vanaf het 1° leerjaar leren de dansertjes ook al enkele minuten aan de balletbarre te staan. Jaarlijks bouwen zij deze oefeningen op volgens leerplan. Wij geven klassiek ballet ook voor volwassenen die ooit of zelfs nooit ballet hebben gedaan.

Instructeurs

Inge Luyten
Kaïa Vercammen
Julie Schrijvers

Modern

6 jaar tem volwassenen

Moderne dans is een eigentijdse dansvorm zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel. De emoties en psychologie van de twintigste-eeuwse mens werden bepalend voor de moderne dans en voor de wijze waarop het spierstelsel getraind moest worden.

Voor volwassenen is er een les “no floor” dus lyrical jazz en een les modern “floor”. Beide lessen hebben een hoog niveau.

Instructeurs

Juta Vercammen
Elien Stappaerts

Hip hop

Vanaf 1ste middelbaar

Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, reakdancing, krumping en new style.

Instructeurs

Juta Vercammen

Bboys & girls

1ste tem 6de leerjaar

Nieuw in het programma vanaf 1ste tem 6de leerjaar
De boys & grils krijgen een mix tussen breakdance en basic hip hop om al hun “moves” zeer ritmisch aan elkaar te breien.

Instructeurs

Julie Schrijvers

Dance Hall

Vanaf 3de middelbaar

Nieuw in het programma vanaf 3de middelbaar. Een iets vrouwelijke dansstijl waar vaak Jamaicaanse, afro dance, house dance en reggaeton,… in voorkomt. Een iets uitgebreidere vorm nog van urban. Je leert je lichaam beheersen in al deze dansstijlen.

Instructeurs

Juta Vercammen

Kids dance

1ste tem 3de leerjaar

Nieuw in het programma 1ste tem 3de leerjaar: een mix van de basis moderne dans en hip hop ingrediënten zodat zij vanaf 4de leerjaar een keuze kunnen bepalen. De kindjes dansen op verschillende pop en R&B stijlen muziekstijlen die zij bijzonder leuk vinden.

Instructeurs

Elien Stappaerts

Urban/Hip hop mix

4de tem 6de leerjaar

Nieuw in het programma voor het 4de tem 6de leerjaar
Een mix les van urban en hip hop.

Instructeurs

Juta Vercammen

Urban dance

Vanaf 4de leerjaar

Urban Dance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat. Tegenwoordig kan urban dance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, videoclips, latin – & afro moves en modern.

Instructeurs

Juta Vercammen

Girly dance

Vanaf 16 jaar

Girly dance is een stijl die vooral vrouwelijke moves in de kijker worden gezet, een dans met veel power en expressie.

Instructeurs

Juta Vercammen

Dansvoorstellingen

« of 2 »

Zomerstage